Skip to main content

Blog

Blij, blij blij

Vanmiddag pak ik mijn fiets en zet hem klaar om met de honden te gaan fietsen en wandelen.

Op weg naar het bos waar ik wil wandelen ben ik ineens een hond kwijt. Stukje terug gefietst, fluiten, roepen, niets hielp en Juhar kwam niet. Wat blijkt: ik ben zo gewend aan de 4 honden dat ik vergeet dat Juhar lekker in de werpkist met haar 7 geweldige pups ligt. Pffffff gelukkig die ligt veilig thuis. Ondanks dat ik weet dat de honden wel terugkomen en ze mij makkelijk van verre afstand weten te vinden komt er toch altijd een vervelend onderbuik gevoel in me op en ga ik denken “wat als………”. Gelukkig was die spanning even voor niets. Ik heb mijn weg vervolgd en we zijn een grote ronde gaan wandelen in het Kattebos in Nijverdal. De honden genieten iedere keer weer volop van het rennen over de heide en door de bossen en natuurlijk ook van alle andere leuke honden die ze tegenkomen. Na een wandeling van 45 minuten zijn we weer naar huis gefietst met 3 voldane kanjers die netjes volgen. Thuisgekomen eerst maar weer eens gekeken of het allemaal nog goed gaat bij moeder Juhar en haar kroost. Voor Juhar heb ik echt bewondering. Als er een aantal pups willen drinken haalt ze eerst alle pups bij elkaar en gaat er dan voor liggen. Wanneer een pup loslaat likt ze deze direct helemaal schoon en wanneer het haar te lang duurt omdat sommige pups het zuigen zo fijn vinden, likt ze deze ook schoon en gaat aan de andere kant in de werpkist liggen. Lief, streng en rechtvaardig. De pups zijn nu 2 dagen jong en gemiddeld allemaal al meer dan 100 gram gegroeid. Onze eigen fokker uit Hongarije belde me op het moment dat Juhar bezig was haar eerste pup eruit te persen en ze zegt: Ik heb het gevoel dat Juhar bijna moet bevallen, hoe veel dagen moet ze nog??. Het lijkt wel telepathie. Juhar heeft de eerste 14 mnd van haar leven bij Zsofia in Hongarije gewoond en is door haar ook getraind met geweldige resultaten. Ik kan me geen betere fokker wensen en hoop dat wij net zo tevreden pupkopers hebben als wij over haar zijn. Superfijn ook dat we met alle vragen bij haar terecht kunnen en zelfs voor mensen die niet zo lang op een pup willen wachten wanneer er geen nestje beschikbaar is bij ons, heeft zij meestal wel een mooie pup beschikbaar. Fijn dat je zelfs op zo’n afstand goed met elkaar kunt samenwerken.