Skip to main content

Blog

Hond Juhar liggend, ras Vizsla draadhaar

Nog 7 dagen

Helaas is het alweer een hele tijd geleden dat ik een blog heb geschreven. Door persoonlijke omstandigheden is dit helaas een beetje naar de achtergrond verschoven. Ook het afgelopen jaar is er weer veel gebeurd. Langdurige ziekte, moeizaam herstel, pup (teckel) die dood omvalt, teefje die een miskraam krijgt bij 7 weken dracht, veulen wat we hebben moeten laten inslapen. Al met al een heleboel pech. Ondanks dat blijven onze neuzen dezelfde kant uit staan en wel in de positieve richting. Ook is gebleken dat het toch altijd weer licht wordt aan de horizon en gaan we er samen weer met volle moed tegenaan. Dat het altijd makkelijk is zal ik niet beweren maar de uitdaging is daarom des te groter.
De Vizsla draadhaar wordt populairder. Dat merk je als fokker aan alles. Meer mails, meer mensen die bellen voor informatie en de prijzen worden helaas ook hoger. Ook de frequentie van mensen die langs mogen komen om onze honden te bekijken wordt steeds groter. Natuurlijk heb je dat als fokker zelf in de hand maar wij vinden het prettig om eerlijk en transparant te zijn. Iedereen is hier altijd welkom, zelfs als je per ongeluk in de buurt bent.
Een aantal maanden geleden hebben we weer een dek aanvraag gedaan bij de Vizsla vereniging. Zoldmali Juhar x Zoldmali Cetli (Falko). Falko is een reu die normaal in Canada woont maar nu voor een maand in Hongarije was, juist op het moment dat onze Juhar loops werd. Falko is een prachtige reu met een zeer indrukwekkende staat van dienst. Hij is een topper op de show en heeft al heel veel titels in de wacht gesleept. Ook is Falko TOP sportingdog van Canada. Daarnaast heeft deze geweldige reu ook nog eens een heel bijzonder goedaardig karakter. Voor ons een reden om Juhar in Hongarije te laten dekken met een positief resultaat. Bij de echo vorige maand waren duidelijk vruchtjes te zien. Ondertussen is Juhar uitgegroeid tot een VERY BIG MAMA. Ze waggelt als een eend maar heeft tussendoor ook wel haar knotsgekke Juhar momenten, waarbij ze weer denkt dat ze een jonge hond van 8 mnd is. Nog 7 dagen, dan zal Juhar moeten bevallen. De ren met werpkist staan alweer paraat in de huiskamer. Mensen bellen, appen of mailen alweer belangstellend “is het al zover”. Superlief en goed bedoeld natuurlijk. Het aftellen is begonnen. De spanning stijgt.