Skip to main content

Blog

Drachtige honden Vizsla draadhaar liggend op een deken in het hondenhok

Het aftellen is begonnen

Het aftellen is begonnen. De dames zijn niet een beetje dik, ze zijn bijna vierkant. Als ze rustig liggen zie je bij beide de buik bewegen. De pups zwemmen lekker rond daar. Allebei zijn ze anders drachtig. Bij Jerka hangt alles aan de onderkant en Tunde gaat de breedte in. Eigenlijk is het verbazingwekkend hoe snel het allemaal gaat. Ik weet nog 15 mrt toen de eerste dekking van Tunde met Eskimo was. Tunde vond het helemaal niet leuk en probeerde hard weg te lopen. Ze zaten op dat moment al gekoppeld en Eskimo sleepte er letterlijk achteraan. Waarschijnlijk lees je dit en denk je haha. Toen ik het schreef lag ik rolde ik bijna van de bank omdat ik het weer voor me zag. 2 dagen later werd Jerka gedekt. Ze ging achterstevoren bij Eskimo staan en met de grootst mogelijke arrogantie deed ze haar staart opzij en keek hem aan met een blik van: grijp je kans of ik ben weg. Eskimo deed direct boter bij de vis en de dekking was een feit. Dit alles herhaalde zich nog 2 keer. Eskimo had een week waar de meeste mannen van dromen. Nu zijn we 8 weken verder en de dames dragen de last dapper. Het is goed te merken dat het allemaal wat zwaar word. Tijdens het wandelen, rennen ze niet meer achter elkaar aan maar sukkelen langzaam verder. Af en toe gaat Tunde gewoon even liggen uitrusten en als je haar dan roept kijkt ze je aan alsof ze zeggen wil: Je ziet toch dat ik even moe ben. Op dit moment werk ik mijn 3e van 4 nachten en daarna heb ik alle tijd voor Tunde , Jerka en alles wat er komen gaat. Ik vind het weer spannend en ben nu de dagen aan het aftellen. Morgen begin ik met het temperaturen en als de temperatuur daalt en dat blijft 24 uur zo dan weet ik voor 80% zeker: HET IS BIJNA PUPPIETIJD. Ik tel de dagen nu af 6, 5, 4, 3, 2, 1